ORIENT STAR Sports Diver ger en ny estetik till kollektionen. Klicka här för att ladda ner högupplöst bild.

Inspirerat av mer än 65 år av oberoende japansk mekanisk klocktillverkning har ORIENT STAR tilldelats 2019 Good Design Award för sin nya Sports Diver-kollektion.

ORIENT STAR Sports Diver-familj med mekaniska tidmätare har tilldelats priset för sitt oklanderliga hantverk och enastående detaljer som kombinerar funktionalitet med en ny känsla.

GDA domarpanel kommenterade: “Medan den är utformad i en kontinuerlig stil av en dykarklocka, har den ett stort fodral med en urtavla som tar minimalt utrymme, vilket ger det en känsla av väsentlighet.” “Designen återspeglar klockmakarnas kunskap i mekaniska klockor i ett sätt som ger klockan en personlig och bekant känsla. ”

GDA är erkänd som en av de fyra största designpriserna i världen, GDA är en rörelse som syftar till att berika liv och samhälle genom design. GDA känner igen olika industrivaror, arkitektur, programvara, system och tjänster.

ORIENT STAR Diver drivs av det automatiska verket kaliber F6N47, med en 50 timmars gångreserv. Det egenproducerade automatiska verket är designat och monterad av ORIENT-Urmakare i bergen i Akita, Japan, i enlighet med den japanska principen Monozukuri, vilket innebär tillverkningens konst och vetenskap.

Det pålitliga verket är omgivet av en 43,6 mm boett i rostfritt stål samt en solid länk i borstat rostfritt stål.

ORIENT STAR Diver introducerades i oktober 2019. Sedan dess har den balanserade urtavlan och funktionella komplikationer fångat uppmärksamheten hos passionerade ORIENT STAR-samlare och nya fans av märket.

ORIENT STAR Diver består av fyra klockmodeller, alla med rostfritt stålfodral: marinblå eller svart urtavla. Tavlorna är utrustade med självlysande visare och markeringar.

 

Tekniska specifikationer – ORIENT STAR SPORTS DIVER

  • Mekanisk Automatiskt verk kaliber F6N47 tillverkad i Japan
  • 50 timmars gångreserv med indikator
  • 43,6 mm rostfritt stålfodral
  • Lume visare och index för nattseende
  • Repfritt safirglas med antireflexbeläggning
  • Vattentät till 200 meter
  • Justerbart låsspänne (Tri-fold)

Varje ny ORIENT STAR-klocka fortsätter varumärkets arv från oberoende och traditionell japansk klocktillverkning, i kombination med dess diskreta och tidlösa design. Den nya ORIENT STAR Sports Diver har skapats för mannen som omfamnar vad varje dag ger, vare sig det är på jobbet eller till fritiden.

ORIENT STAR distribueras i Sverige och Norge av JBAgency.